Πώς αποκτάτε όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης είναι ένας απίστευτα δημοφιλής τρόπος συγκάλυψης των κατεστραμμένων, λεκιασμένων και κακώς ευθυγραμμισμένων δοντιών. Μπορούν να μεταμορφώσουν γρήγορα το χαμόγελο, την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας. Οι κεραμικοί καπλαμάδες μπορούν επίσης να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του δαγκώματος σας. Αν σας ενδιαφέρει να μεταμορφώσετε το χαμόγελό σας, ίσως αναρωτιέστε ποια είναι η διαδικασία για να τα εφαρμόσετε.

Πριν συζητήσουμε τη διαδικασία, ας εξηγήσουμε πρώτα τι είναι οι όψεις πορσελάνης και ποιος τους ταιριάζει
Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτά ή πολύ λεπτά κελύφη από πορσελάνη που εφαρμόζουν στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών. Τα ειδικά κατασκευασμένα κοχύλια προσκολλώνται στα δόντια σας με ειδικό οδοντικό τσιμέντο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συγκαλύψει μια σειρά από αισθητικές ανησυχίες.

Οι όψεις πορσελάνης τοποθετούνται από έναν αισθητικό οδοντίατρο που μερικές φορές ονομάζεται αισθητικός οδοντίατρος. Είναι επαγγελματίας οδοντίατρος που ειδικεύεται στη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών, των ούλων και του δαγκώματος ενός ατόμου. Χρησιμοποιούν μια ποικιλία τεχνικών και διαδικασιών για να βελτιώσουν την όψη του χαμόγελου, συμπεριλαμβανομένης της λεύκανσης των δοντιών, των καπλαμάδων και της ορθοδοντικής.

Πώς να τοποθετήσετε όψεις πορσελάνης – Τα βήματα που πρέπει να κάνετε

Ακολουθεί μια περίληψη όλων των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε για να τοποθετήσετε όψεις πορσελάνης. Από την εύρεση ενός καλλυντικού οδοντίατρου μέχρι τη συγκόλληση στα δόντια σας. Η διαδικασία συνήθως παίρνει 2 ή 3 ραντεβού.

Βρείτε έναν εξειδικευμένο αισθητικό οδοντίατρο

Το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας που θαμπώνει είναι η επιλογή ενός Αισθητικού Οδοντίατρου. Η αισθητική οδοντιατρική είναι μια ειδικότητα, δεν είναι όλοι οι οδοντίατροι εκπαιδευμένοι και δεν είναι όλοι όσοι την έχουν.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν καλά εκπαιδευμένο αισθητικό οδοντίατρο που έχει μεγάλη εμπειρία και σέβεται τους στόχους και τις επιθυμίες σας για το χαμόγελο. Θέλετε να δημιουργήσουν ένα χαμόγελο που θα αγαπάτε για πολλά χρόνια ακόμα.

Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε έναν αισθητικό οδοντίατρο που είναι κατάλληλος για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Εικόνες 2D και 3D για Σχεδιασμό

Το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή τρισδιάστατων μοντέλων των δοντιών σας έτσι ώστε το οδοντιατρικό εργαστήριο να μπορεί να φτιάξει τις εξατομικευμένες όψεις σας από ειδικά οδοντιατρικά κεραμικά.

Εδώ στο Smile Stories, χρησιμοποιούμε τρισδιάστατη απεικόνιση για να δημιουργήσουμε ψηφιακές εντυπώσεις με έναν ενδοστοματικό σαρωτή που μας επιτρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη ματιά στα δόντια σας από όλες τις γωνίες και να σχεδιάζουμε πολύ καλά τις όψεις σας. Μπορούμε να δούμε το πλάτος, το ύψος και το βάθος κάθε δοντιού.

Χρησιμοποιούμε μια ειδική κάμερα που μοιάζει με ραβδί και την τρέχουμε κατά μήκος του πηγουνιού σας και οι εικόνες συμπληρώνονται στην οθόνη του υπολογιστή για να τις δείτε.

Άλλοι οδοντίατροι μπορεί να μην έχουν αυτόν τον εξειδικευμένο και προηγμένο εξοπλισμό. Αυτοί οι οδοντίατροι θα φτιάξουν καλούπια των δοντιών σας χρησιμοποιώντας υλικό που μοιάζει με στόκο που ονομάζεται αλγινικό. Το αλγινικό αναμειγνύεται με νερό και στη συνέχεια τοποθετείται σε πλαστικό δίσκο που τοποθετείται πάνω από τα δόντια. Αφού δέσει το αλγινικό, αφαιρείται ο πλαστικός δίσκος και δημιουργείται το καλούπι των δοντιών.

Θα τραβούσαμε επίσης έναν τόνο φωτογραφιών σε μια κάμερα DSLR υψηλής ισχύος για να χαρτογραφήσουμε τις πιο ελάχιστες λεπτομέρειες των δοντιών σας. Από το χρώμα, τα εφέ, την υφή και το σχήμα, οι πληροφορίες που συλλέγουμε είναι εξαιρετικές για να διασφαλίσουμε ότι περνάμε ώρες πίσω από τη σκηνή κάνοντας ένα τέλειο σχέδιο με τον κεραμιστή.

Το Δοκιμαστικό Χαμόγελο

Αυτό είναι το πιο κρίσιμο βήμα στη διαδικασία του Smile Stories και είναι σημαντικό για δύο λόγους. Αρχικά, μπορείτε να δείτε πώς θα είναι το νέο σας χαμόγελο! Με τον ίδιο τρόπο που θα δοκιμάσατε να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο πριν το αγοράσετε, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι το ίδιο και με τα δόντια σας. Μετά από όλα, θα το φοράτε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Έτσι, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα σχήματα, το χρώμα, την υφή και τις λεπτομέρειες των δοντιών και να βεβαιωθείτε ότι είστε ευχαριστημένοι. Εάν χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές, θα το κάνουμε και θα επαναλάβουμε το δοκιμαστικό στάδιο του χαμόγελου όσες φορές χρειαζόμαστε για να φέρουμε τα πράγματα 100% σύμφωνα με το γούστο και τον στόχο σας.

Προετοιμασία δοντιών

Αυτό το βήμα μπορεί να παραλειφθεί εάν τοποθετηθούν εξαιρετικά λεπτοί καπλαμάδες.

Ο οδοντίατρος θα αφαιρέσει μια μικρή ποσότητα (μερικά χιλιοστά – περίπου το πάχος ενός κελύφους αυγού ή 2) σμάλτου των δοντιών από την μπροστινή επιφάνεια (αυτό δεν είναι ξύρισμα δοντιών που συμβαίνει στο εξωτερικό ή όταν τοποθετήθηκαν παλιότεροι καπλαμάδες παχύτερου στυλ πριν από χρόνια) το δόντι για να κάνει χώρο για τον καπλαμά. Αυτό δεν είναι επώδυνο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθησία για να ελαχιστοποιηθεί η ενόχληση.

Μην ανησυχείτε, όμως δεν θα σας αφήσουμε ποτέ χωρίς χαμόγελο. Θα τοποθετήσουμε πρωτότυπες όψεις στα δόντια σας για το χρόνο που χρειάζεται για την κατασκευή των καπλαμάδων σας. Μπορείτε να φάτε και να πιείτε με αυτά όπως θα κάνατε συνήθως και οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν θα γνώριζαν τη διαφορά.

Κατασκεύασμα

Σαρώσεις, φωτογραφίες ή/και αποτυπώματα αποστέλλονται στο οδοντιατρικό εργαστήριο. Οι κορυφαίοι κεραμίστες μας κατασκευάζουν κατά παραγγελία τους καπλαμά σας στο χρώμα και το υλικό που σχεδιάσαμε από κοινού και αποφασίσαμε ότι ταιριάζει καλύτερα στο χαμόγελό σας και σύμφωνα με τους στόχους σας. Αυτή η διαδικασία συνήθως διαρκεί περίπου 2-3 εβδομάδες.