Τι να περιμένετε όταν αποκτήσετε οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντικατάστασης των δοντιών που λείπουν με ποσοστό επιτυχίας 98%. Η διαδικασία απόκτησης εμφυτευμάτων μπορεί να φαίνεται μακρά, αλλά αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα όταν έχετε ένα πλήρες χαμόγελο που φαίνεται και είναι φυσικό. Επιπλέον, τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν μεγάλη διάρκεια και σας βοηθούν να διατηρήσετε ένα υγιές χαμόγελο.

Προετοιμασία για εμφυτεύματα

Εάν έχετε ένα κατεστραμμένο ή φθαρμένο δόντι που παραμένει ακόμα στο στόμα σας, το πρώτο βήμα στη διαδικασία εμφύτευσης είναι η εξαγωγή. Αν και η εξαγωγή είναι συνηθισμένη και δεν είναι μια διαδικασία που πρέπει να ανησυχείτε, μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να ανακάμψουν τα ούλα σας πριν κάνουμε τη χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος.

Θα έχετε επίσης μια αξιολόγηση του οστού που υπάρχει στο οστό της γνάθου σας. Είναι σημαντικό να έχετε μια σταθερή ποσότητα για να κρατάτε το εμφύτευμα και να υποστηρίζετε τη δύναμη του δαγκώματος και της μάσησης με το ανταλλακτικό δόντι. Εάν διαπιστώσουμε ότι δεν έχετε αρκετά οστά, συνιστούμε οστικό μόσχευμα για να αυξήσετε την ακεραιότητα του οστού της γνάθου σας.

Χειρουργική οδοντικών εμφυτευμάτων

Μόλις εγκριθείτε για τη χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος, το προσωπικό μας προγραμματίζει τη διαδικασία σας. Θα χρειαστεί να κανονίσετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να σας οδηγήσει στο σπίτι την ημέρα της διαδικασίας.

Ο στοματοχειρουργός κάνει μια μικρή τρύπα στο οστό της γνάθου σας για να εφαρμόζει άνετα το εμφύτευμα τιτανίου. Αυτό το εμφύτευμα αντιπροσωπεύει τη ρίζα του δοντιού που λείπει. Η όλη επέμβαση διαρκεί μία έως δύο ώρες.

Μετά την επέμβαση οδοντικών εμφυτευμάτων

Η περίοδος μετά την αρχική τοποθέτηση του εμφυτεύματος είναι όταν το οστό σας επουλώνεται και συγχωνεύεται με το εμφύτευμα. Το τιτάνιο έχει την ειδική ικανότητα να συνδέεται με τον οστικό ιστό. Ως αποτέλεσμα, το εμφύτευμά σας θα είναι ασφαλές, σταθερό και ανθεκτικό, όπως τα φυσικά σας δόντια.

Εάν το εμφύτευμά σας βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του στόματός σας, οι οδοντίατροι μας βάζουν μια προσωρινή οδοντοστοιχία αντικατάστασης για εμφανίσεις. Θα αφαιρέσετε αυτήν την οδοντοστοιχία για καθαρισμό, φαγητό και ύπνο. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να συμβεί η σύντηξη.

Ολοκληρώνοντας το οδοντικό σας εμφύτευμα

Μόλις το εμφύτευμά σας συγχωνευθεί με το οστό της γνάθου, οι οδοντίατροι μας τοποθετούν ένα στήριγμα πάνω από το εμφύτευμα. Είναι η βάση πάνω στην οποία προσκολλάται το προσθετικό δόντι, ή στεφάνη. Ο οδοντίατρός σας χρησιμοποιεί μόνο τοπική αναισθησία για αυτό το μέρος της διαδικασίας.

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες επούλωσης, είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε το οδοντικό σας εμφύτευμα με μια κορώνα. Παίρνουμε αποτυπώματα από το στόμα σας και ψηφιακές εικόνες για να φτιάξουμε ένα στέμμα αυθημερόν CEREC. Η κορώνα σας συνδέεται μόνιμα στο κολόβωμα, ώστε να είστε έτοιμοι να αναδείξετε το νέο σας χαμόγελο.