Γιατί οι οδοντικές στεφάνες χρειάζονται αντικατάσταση;

Οι οδοντικές στεφάνες είναι άριστες μακροχρόνιες αποκαταστάσεις για σπασμένα, ραγισμένα, κατεστραμμένα και χαλασμένα δόντια. Είναι μια τυπική οδοντιατρική επέμβαση που εκτελείται τακτικά από τον οδοντίατρο κοντά μου στη χώρα. Οι οδοντικές στεφάνες είναι απίστευτα ανθεκτικές και μένουν στο στόμα σας για 5 έως 15 χρόνια, ανάλογα με το υλικό που θα επιλέξετε για το στέμμα. Μετά από αυτό, οι οδοντικές στεφάνες χρειάζονται αντικατάσταση γιατί δεν αποτελούν μόνιμη λύση για το κατεστραμμένο δόντι σας.

Γιατί οι οδοντιατρικοί κλόουν χρειάζονται αντικαταστάσεις;

Περιστασιακά υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μια οδοντική στεφάνη χρειάζεται αντικατάσταση. Ωστόσο, ο πρωταρχικός λόγος για την ανάγκη ενός υποκατάστατου είναι η φθορά. Μια κατεστραμμένη οδοντική στεφάνη δεν διαφέρει από το σπασμένο δόντι σας. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορείτε να περιμένετε ότι η κορώνα στο δόντι σας θα προκαλέσει πιο περίπλοκα οδοντικά προβλήματα, καθιστώντας σας ευάλωτους στη λήψη πρόσθετων και δαπανηρών θεραπειών. Οι σπασμένες ή κατεστραμμένες στεφάνες καθιστούν επίσης το υποκείμενο φυσικό δόντι ευάλωτο σε επιθέσεις από βακτήρια για να νικηθεί ο σκοπός της προστασίας του δοντιού σας.

Εκτός από τις κατεστραμμένες οδοντικές στεφάνες, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που υποδεικνύουν ότι η αποκατάσταση χρειάζεται αντικατάσταση. Για παράδειγμα, μια κοινή αιτία για την ανάγκη αντικατάστασης των οδοντικών στεφάνων είναι η υποχώρηση των ούλων. Εάν επηρεάζεστε από ασθένεια των ούλων και τα ούλα σας αρχίζουν να υποχωρούν, η στεφάνη χρειάζεται αντικατάσταση ή προσαρμογές για να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζει σωστά.

Οι οδοντικές κορώνες κάνουν τα κίτρινα δόντια λευκά;

Οι οδοντικές στεφάνες βοηθούν στην αντιμετώπιση διαφόρων ελαττωμάτων με τα δόντια σας για την ενίσχυση του δοντιού για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της εμφάνισης. Ωστόσο, αυτές οι αποκαταστάσεις βοηθούν επίσης στην κάλυψη των αποχρωματισμένων δοντιών από μολύνσεις ή τραυματισμούς σε καλλυντικές θεραπείες.

Εάν το δόντι σας φαίνεται κίτρινο λόγω μόλυνσης ή οποιουδήποτε άλλου λόγου, μπορείτε να ζητήσετε από τον οδοντίατρο του South Austin να σας κάνει αισθητική αποκατάσταση για να επαναφέρετε την εμφάνισή του στα φυσικά σας δόντια.

Ωστόσο, πρέπει να υπομείνετε τη διαδικασία οδοντικής στεφάνης που απαιτεί αναμόρφωση του δοντιού σας αφαιρώντας τη δομή των δοντιών πέρα από την οδοντίνη και περιμένοντας τρεις εβδομάδες μέχρι το οδοντιατρικό εργαστήριο να δημιουργήσει κατά παραγγελία την αποκατάστασή σας. Ωστόσο, εάν είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε χρόνο και χρήμα, μπορείτε να λευκάνετε τα κίτρινα δόντια σας με οδοντικές στεφάνες.

Πώς μπορεί μια οδοντική κορώνα να βοηθήσει τα δόντια σας;

Η στεφάνη περιβάλλει το δόντι σας εξ ολοκλήρου αφού ο οδοντίατρος αφαιρέσει τη δομή του δοντιού για να φιλοξενήσει την αποκατάσταση πάνω του. Η διαδικασία είναι επώδυνη, αλλά είναι ευεργετική για να σώσετε το φυσικό σας δόντι από πρόσθετη βλάβη και να χρειαστεί αργότερα εξαγωγή.

Η οδοντική στεφάνη βοηθά στη διατήρηση του φυσικού σας δοντιού, αν και το ξύρισμα και η αναμόρφωση μπορεί να μειώσουν το δόντι στο μέγεθος ενός στελέχους. Το οδοντιατρικό εργαστήριο δημιουργεί την οδοντική στεφάνη σας αφού λάβει αποτυπώματα του δοντιού και του στόματός σας χρησιμοποιώντας το υλικό που επιλέγετε και το επιστρέφει στον οδοντίατρο του South Austin για τοποθέτηση στο στόμα σας.

Όταν επισκέπτεστε ξανά τον οδοντίατρο για να λάβετε την αποκατάστασή σας, ο οδοντίατρος ολοκληρώνει τη θεραπεία γρήγορα κολλώντας τη μόνιμη οδοντική στεφάνη πάνω από το δόντι σας χρησιμοποιώντας ειδικό οδοντικό τσιμέντο. Η οδοντική στεφάνη σας εξυπηρετεί κατάλληλα εάν φροντίζετε το στόμα σας και την αποκατάσταση, διασφαλίζοντας ότι δεν θα το καταστρέψετε παραβλέποντας την οδοντική υγιεινή και αφήνοντας την οδοντική πλάκα να συσσωρευτεί γύρω από τα φυσικά σας δόντια και την οδοντική αποκατάσταση.

Η οδοντική πλάκα μπορεί να μπει κάτω από το στέμμα για να μολύνει το υποκείμενο φυσικό δόντι, με αποτέλεσμα να χρειάζεστε αντικαταστάσεις εάν μολυνθεί από τερηδόνα. Ομοίως, εάν επηρεάζεστε από βρουξισμό, που σας κάνει να τρίξετε και να σφίξετε τα δόντια σας, μπορεί να καταστρέψετε την πορσελάνη ή την κεραμική στεφάνη σας και να χρειαστείτε αντικατάσταση. Επιπλέον, οι επιβλαβείς συνήθειες που σχετίζονται με το στόμα βλάπτουν επίσης τις οδοντικές στεφάνες πιο γρήγορα για να κάνουν τις αντικαταστάσεις απαραίτητες πριν από την κανονική διάρκεια ζωής τους.

Εάν θέλετε να παρατείνετε τη μακροζωία των επισκευών στο δόντι σας, πρέπει να διατηρείτε άριστη οδοντική υγιεινή και να κάνετε έξι μηνιαίους οδοντικούς καθαρισμούς, εκτός από τις επιβλαβείς συνήθειες που σχετίζονται με το στόμα και να επενδύσετε σε προφυλάξεις για τον βρουξισμό που βλάπτουν τα δόντια και τις οδοντικές αποκαταστάσεις. Ωστόσο, εάν φροντίζετε κατάλληλα για την επισκευή των δοντιών σας, μπορείτε να περιμένετε να διαρκέσει για περισσότερα από 15 χρόνια παρέχοντας στο δόντι σας τη δύναμη και την εμφάνιση που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.