Επείγουσα Οδοντιατρική Φροντίδα

Το πιθανότερο είναι ότι υποφέρετε από επείγοντα οδοντιατρικά επείγοντα περιστατικά. Τέτοιες περιπτώσεις απαιτούν να συμβουλευτείτε τον πλησιέστερο οδοντίατρο έκτακτης ανάγκης για να σώσετε το δόντι σας.

Στις επόμενες ενότητες, θα μάθουμε περισσότερα για τα οδοντιατρικά επείγοντα περιστατικά και πώς μπορείτε να σώσετε τα δόντια σας σε τέτοια περιστατικά. Ας αρχίσουμε!

Τι είναι η Επείγουσα Οδοντιατρική;

Οποιαδήποτε στοματική πάθηση με έντονο πόνο που απαιτεί επείγουσα οδοντιατρική βοήθεια μπορεί να ονομαστεί οδοντιατρική έκτακτη ανάγκη. Για παράδειγμα, εάν έχετε χάσει ή ραγίσει το δόντι σας ή το σφράγισμα ή έχετε συναντήσει ένα ατύχημα, τέτοιες περιπτώσεις απαιτούν άμεση δράση.

Με ποιον να επικοινωνήσετε σε επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά;

Ο χρόνος είναι υψίστης σημασίας κατά τη διάρκεια μιας οδοντιατρικής έκτακτης ανάγκης. Το να γνωρίζετε με ποιον να επικοινωνήσετε μπορεί να είναι η διαφορά στο να λάβετε κατάλληλη και έγκαιρη φροντίδα.

Για αρχή, επικοινωνήστε αμέσως με τον κανονικό οδοντίατρό σας σε τέτοιες περιπτώσεις. Μπορεί να είναι σε θέση να καλύψουν ένα ραντεβού έκτακτης ανάγκης ή να σας συμβουλεύσουν για τις ακόλουθες ενέργειες που πρέπει να κάνετε.

Επικοινωνήστε με μια επείγουσα οδοντιατρική κλινική εάν ο οδοντίατρός σας δεν είναι διαθέσιμος ή το περιστατικό συμβεί μετά τις ώρες εργασίας. Τέτοιες κλινικές ειδικεύονται στην επείγουσα οδοντιατρική περίθαλψη και διαθέτουν τις απαιτούμενες ρυθμίσεις και δεξιότητες για να χειριστούν τα κατεστραμμένα δόντια ή τον ακραίο πόνο.

DIY οδοντιατρικές διαδικασίες έκτακτης ανάγκης

Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι τυχαίες. Δεδομένου ότι δεν έχουν κατάλληλο χρόνο για να εμφανιστούν, είναι καλύτερο να γνωρίζετε μερικές γρήγορες συμβουλές που θα μπορούσαν να σας σώσουν τη μέρα.

Έχοντας το ίδιο κατά νου, έχουμε παραθέσει μερικές συμβουλές DIY που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών επειγόντων περιστατικών:

Ξέπλυμα με ζεστό νερό

Ο πιο συνηθισμένος τύπος επείγουσας οδοντιατρικής θεραπείας είναι το ξέπλυμα με ζεστό νερό. Το ζεστό νερό είναι αρκετά καλό για την καταπολέμηση των μικροβίων. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε έντονο πόνο στα δόντια λόγω οδοντιατρικής επέμβασης ή βακτηριακής λοίμωξης, θα πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα σας με ζεστό νερό.

Γυρίζοντας το στόμα σας με αλμυρό νερό

Οι γαργάρες με το αλμυρό νερό είναι η πιο κοινή θεραπεία για τα προβλήματα των δοντιών. Είναι αναμφισβήτητα η πιο διαδεδομένη θεραπεία οδοντιατρικής φροντίδας με μακρά ιστορία, αφού οι προκάτοχοί μας χρησιμοποίησαν αυτήν την πρακτική για τη θεραπεία όλων των οδοντικών διαταραχών.

Το αλμυρό νερό είναι εύκολα η οδοντιατρική λύση επείγουσας φροντίδας για μέτριο πόνο στα δόντια χάρη στη δυνατότητά του να σκοτώνει τα βακτήρια. Επομένως, την επόμενη φορά που θα νιώσετε μέτριο πόνο, δοκιμάστε αμέσως το αλμυρό νερό.

Εφαρμογή μιας παγοκύστης

Η εφαρμογή μιας συσκευασίας πάγου στην ευαίσθητη περιοχή για να αμβλύνει τον πόνο είναι μια κοινή διαδικασία στην οδοντιατρική περίθαλψη έκτακτης ανάγκης. Ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη οδοντιατρικών επειγόντων περιστατικών είναι να χτυπήσουν τα δόντια σας ή να σπάσουν σε ένα ατύχημα.

Τέτοια επείγοντα περιστατικά οδοντιάτρων απαιτούν άμεσα παυσίπονα για την ανακούφιση του βασανιστικού πόνου που προκαλείται από τέτοια ατυχήματα, και μια παγοκύστη δίνει τέτοια ανακούφιση. Μια παγοκύστη συνιστάται επίσης για την ανακούφιση του πόνου του ριζικού σωλήνα.

Λήψη Αντιβιοτικών

Η λήψη αντιβιοτικών για σοβαρές στοματικές λοιμώξεις όπως στοματικά έλκη ή οδοντικά αποστήματα είναι μια κοινή οδοντιατρική θεραπεία έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν οδοντίατρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οδοντικά αποστήματα και τα αντιβιοτικά που τα θεραπεύουν. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη συνιστώμενη δοσολογία για τη μοναδική σας κατάσταση ενώ βρίσκεστε σε αυτήν.

Τοποθετήστε το κόμμι χωρίς ζάχαρη πάνω από το χαμένο γέμισμα

Εάν έχετε χάσει πρόσφατα ένα σφράγισμα και η ευαίσθητη περιοχή σας είναι εκτεθειμένη, εντοπίστε το και αποθηκεύστε το μέχρι το ραντεβού σας με έναν οδοντίατρο.

Πρέπει να διατηρήσετε υγρή την ειρήνη που λείπει για να τοποθετηθεί κατάλληλα. Εάν έχετε χάσει εντελώς το σφράγισμα, μπορείτε να καλύψετε την περιοχή έκτακτης ανάγκης αφαίρεσης δοντιών με τσίχλα χωρίς ζάχαρη ως προσωρινό σφράγισμα.