Μπορείτε να λευκάνετε τις όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη των δοντιών και τη μεταμόρφωση του χαμόγελου είναι πολύ ανθεκτικές στο λεκέ. Θα παραμείνουν φωτεινά και λαμπερά για όλη τους τη ζωή, αν τα φροντίζετε. Αλλά αν τα δικά σας δεν φαίνονται τόσο λευκά όσο κάποτε, μπορεί να αναρωτιέστε αν και πώς μπορείτε να λευκάνετε τις όψεις πορσελάνης.

Οι όψεις πορσελάνης ενώ είναι ανθεκτικές στο λεκέ μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται βρώμικες και λιγότερο λευκές για διάφορους λόγους. Δυστυχώς δεν μπορούν να λευκανθούν με λευκαντικές οδοντόκρεμες και τζελ χωρίς συνταγή γιατρού. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά με αποτέλεσμα οι καπλαμάδες να λεκιάζουν εύκολα.

Υπάρχουν καλά νέα! Οι αισθητικοί οδοντίατροι μπορούν να τα λευκάνουν με επαγγελματικούς καθαρισμούς, και ειδικές θεραπείες λεύκανσης. Εάν απαιτείται, μπορούν να αντικατασταθούν.

Αυτή η ανάρτηση εξηγεί γιατί οι όψεις πορσελάνης είναι ανθεκτικές στο λεκέ και τι τους κάνει να φαίνονται αποχρωματισμένοι. Συζητάμε επίσης πώς μπορείτε να τα διατηρήσετε λευκά.

Οι όψεις πορσελάνης είναι ανθεκτικές στο λεκέ!

Οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται από ένα είδος κεραμικού υλικού που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο λεκέ. Η επιφάνεια των καπλαμάδων είναι μη πορώδης. Αυτό σημαίνει ότι δεν απορροφά υγρά ή άλλες ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό.

Εάν οι όψεις πορσελάνης δεν λερώνουν γιατί οι όψεις πορσελάνης μου φαίνονται θαμπές, λεκιασμένες και βρώμικες;

Εάν οι όψεις πορσελάνης σας φαίνονται θαμπές, λεκιασμένες ή βρώμικες, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ορισμένες πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν:

Μικρογρατσουνιές

Οι όψεις πορσελάνης είναι ανθεκτικές, αλλά η επιφάνεια μπορεί να προκαλέσει μικρογρατσουνιές. Αυτές οι μικροσκοπικές γρατσουνιές προκαλούνται από φθορά ή ακατάλληλες τεχνικές καθαρισμού. Τα λειαντικά είδη οδοντόκρεμας και ορισμένα όξινα τρόφιμα και ποτά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε σχηματισμό γρατσουνιών. Η τραχιά επιφάνεια μπορεί να παγιδεύσει χρωστικές ουσίες, τρόφιμα και πλάκα που επηρεάζουν το χρώμα των καπλαμάδων.

Υποχώρηση των ούλων

Η ύφεση των ούλων συμβαίνει όταν τα ούλα απομακρύνονται από τα δόντια. Καθώς τα ούλα υποχωρούν, το υποκείμενο δόντι, οι ρίζες των δοντιών και η άκρη του οδοντικού τσιμέντου μπορεί να εκτεθούν. Αυτό μπορεί να κάνει την άκρη των καπλαμάδων να φαίνεται αποχρωματισμένη. Η πλάκα και η τρυγία (σκληρυμένη πλάκα που μερικές φορές ονομάζεται πέτρα) μπορεί να συσσωρευτεί κατά μήκος αυτών των εκτεθειμένων επιφανειών και στην άκρη του καπλαμά κάνοντας τους καπλαμά σας να φαίνονται βρώμικες.

Φυσικά δόντια αλλάζουν χρώμα

Εάν τα δόντια σας γίνονται πιο σκούρα λόγω λεκέδων ή ζημιάς, αυτό μπορεί μερικές φορές να φανεί μέσα από τις όψεις πορσελάνης

Ο δεσμός αλλάζει χρώμα

Το οδοντικό τσιμέντο που χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση όψεων πορσελάνης στη θέση του μπορεί να αποχρωματιστεί. Εάν συμβαίνει, και αυτή η άκρη του καπλαμά είναι ορατή, οι καπλαμάδες μπορεί να φαίνονται λεκιασμένοι.

Ακατάλληλα τοποθετημένες καπλαμάδες

μπορεί να εμφανιστεί κηλιδωμένο εάν εκτεθεί μέρος του υποκείμενου δοντιού.

Ο λανθασμένος τύπος καπλαμά τοποθετήθηκε

Οι καπλαμάδες έρχονται σε διαφορετικά πάχη. Οι εξαιρετικά λεπτές όψεις δεν μπορούν να καλύψουν τα πολύ καταπονημένα δόντια – η χρώση φαίνεται.

Τι μπορούν να λεκιάσουν οι όψεις πορσελάνης;

Όπως αναφέραμε, οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ ανθεκτικές στο λεκέ, αλλά τα δόντια και η συγκόλληση κατά μήκος των άκρων, καθώς και μικρογρατσουνιές στην επιφάνεια, μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό. Τα ακόλουθα μπορεί να οδηγήσουν σε χρώση.

Ακατάλληλη στοματική υγιεινή

Εάν δεν βουρτσίζετε και δεν χρησιμοποιείτε σωστά το νήμα των δοντιών σας, η πλάκα και τα βακτήρια μπορεί να συσσωρευτούν γύρω από τις άκρες των καπλαμάδων, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Έλλειψη συντήρησης

Οι τακτικοί οδοντικοί καθαρισμοί και οι υγειονομικοί έλεγχοι είναι σημαντικοί για τη διατήρηση της εμφάνισης των όψεων πορσελάνης. Χωρίς τακτική συντήρηση, οι όψεις μπορεί να φαίνονται βρώμικες και αποχρωματισμένες λόγω της συσσώρευσης πλάκας και βακτηρίων.

Τρόφιμα και ποτά με χρώμα

Η υπερβολική κατανάλωση ορισμένων τροφών και ποτών λερώνει τα δόντια και το δέσιμο. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Σκούρα ροφήματα όπως καφές, τσάι και κόκκινο κρασί
Σκούρα φρούτα και λαχανικά όπως μούρα, σάλτσα σόγιας και σάλτσα ντομάτας
Ανθρακούχα ποτά – περιέχουν οξύ που μπορεί να χαράξει (γρατσουνίσει) την επιφάνεια με την πάροδο του χρόνου
Κάρυ και πικάντικο φαγητό