Κοινοί λόγοι για την κακή αναπνοή

Όλοι έχουν αυτόν τον συνάδελφο ή τον γείτονα που φαίνεται να υποφέρει ατελείωτα από μια περίπτωση κακοσμίας του στόματος. Μπορεί να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε μακροχρόνιες συζητήσεις μαζί του ή ίσως έχετε αναπτύξει μια τακτική να στέκεστε λίγα μέτρα πίσω ενώ συνομιλείτε για να διατηρείτε τον εναέριο χώρο σας καθαρό. Όποια και αν είναι η μέθοδος αποφυγής σας, σίγουρα η ανησυχία έχει μπει στο μυαλό σας κάποια στιγμή ότι ίσως και εσείς να πάσχετε από διαρκή κακή αναπνοή.

Ενώ το να ρωτήσετε έναν έμπιστο φίλο ή συγγενή μπορεί να σας δώσει γρήγορες απαντήσεις, το να ελέγξετε κάποιες από τις καθημερινές σας συνήθειες μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν είστε ή όχι μια κακή αναπνοή. Για να μάθετε μερικούς συνηθισμένους λόγους για την κακή αναπνοή και πώς να την αποφύγετε, διαβάστε παρακάτω!

Είστε αυτό που τρώτε

Ορισμένα φαγητά και ποτά έχουν την τάση να μένουν μαζί μας μετά το γεύμα, προκαλώντας ταυτόχρονα μια παρατεταμένη γεύση και μια δυσάρεστη οσμή. Στα διαβόητα βρωμερά τρόφιμα περιλαμβάνονται τα κρεμμύδια, το σκόρδο και οτιδήποτε με έντονο μπαχαρικό. Αν και κανείς δεν χρειάζεται να αρνηθεί στον εαυτό του αυτές τις τροφές απλώς για τον φόβο της κακοσμίας του στόματος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μπορεί να έχουν πιο μακροχρόνιο αντίκτυπο που απλώς ικανοποιεί τις λιγούρες. Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα γεύμα γεμάτο με ισχυρά συστατικά, βουρτσίστε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό για να βοηθήσετε να καθαρίσετε μερικά από τα φαγητά που παραμένουν. Επιπλέον, το να πίνετε άφθονο νερό με το γεύμα σας θα σας βοηθήσει να ξεπλύνετε τα σωματίδια της τροφής και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την παραγωγή σάλιου και να μειώσετε την κακοσμία σας.

Βουρτσίστε καλύτερα

Ενώ πιθανότατα βουρτσίζετε ήδη τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι τόσο ο τρόπος που βουρτσίζετε όσο και η διάρκεια του βουρτσίσματος έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη συνολική στοματική υγεία και στην αναπνοή σας. Για να εξασφαλίσετε τον καλύτερο καθαρισμό, σκουπίστε το για τουλάχιστον δύο λεπτά το πρώτο πράγμα το πρωί και το τελευταίο πράγμα το βράδυ αφού τελειώσετε τελείως το φαγητό. Βουρτσίστε με κινήσεις πάνω-κάτω και πλάι-πλάι και φροντίστε να χτυπήσετε κάθε πλευρά των δοντιών σας για να καθαρίσετε όλα τα κρυμμένα τρόφιμα και την πλάκα. Το νήμα θα σας βοηθήσει να πάρετε τα κομμάτια των βακτηρίων που δεν μπορεί να φτάσει το βούρτσισμα, οπότε μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και μία φορά την ημέρα!

Άλλος ένας λόγος για να σταματήσεις

Το κάπνισμα και η χρήση καπνού για μάσημα έχουν εκτεταμένες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, αλλά ξέρατε ότι αυτά τα προϊόντα είναι μία από τις πιο ισχυρές αιτίες για την κακή αναπνοή; Η μυρωδιά του καπνού και του καπνού μπορεί να παραμείνει για ώρες μετά το κάπνισμα, και με την πάροδο του χρόνου η μυρωδιά δεν θα εξαφανιστεί ποτέ εντελώς ακόμα και με ένα σχολαστικό βούρτσισμα. Για να αποφύγετε ένα στόμα που μυρίζει μπαγιάτικο καπνό, είναι καλύτερο να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα εντελώς.