Οδοντιατρικά Φράγματα για Οδοντίατρους

Τα οδοντιατρικά φράγματα χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική βιομηχανία εδώ και εκατοντάδες χρόνια και παραμένουν σημαντικό μέρος της πρόληψης του κινδύνου βακτηριδίων όταν υποβάλλονται σε οδοντιατρική θεραπεία.

Τι είναι ένα οδοντιατρικό φράγμα;

Ένα οδοντικό φράγμα (γνωστό και ως ελαστικό φράγμα) είναι ένα προστατευτικό φύλλο με μια τρύπα σε αυτό. Τοποθετείται πάνω από την περιοχή θεραπείας για να την απομονώσει και να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης βακτηρίων κατά τη διάρκεια των διαδικασιών. Τα οδοντικά φράγματα κατασκευάζονται συνήθως από λατέξ, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα υλικά εάν ο ασθενής είναι αλλεργικός στο λατέξ.

Σε τι χρησιμεύουν τα οδοντικά φράγματα;

Τα οδοντιατρικά φράγματα χρησιμοποιούνται για ποικίλες επεμβάσεις, ειδικά εκείνες που απαιτούν απομόνωση. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την απομόνωση ενός δοντιού ή μιας συγκεκριμένης περιοχής του στόματος για μια πιο ορατή περιοχή θεραπείας και για να σταματήσουν την είσοδο υπερβολικών υγρών και βακτηρίων στο σημείο θεραπείας.

Τι χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα οδοντιατρικό φράγμα;

Ένα οδοντικό φράγμα δεν χρησιμοποιείται μεμονωμένα, πολλά στοιχεία και εργαλεία χρησιμοποιούνται δίπλα του, όπως:

Σφιγκτήρες ή γάντζοι
Μια γροθιά φράγματος
Οδοντικό νήμα
Ένα πλαίσιο (για να κρατήσει το φράγμα στη θέση του)
Φύλλα φράγματος
Ρόλοι βαμβακιού (μερικές φορές χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην απομόνωση της περιοχής θεραπείας και να βοηθήσουν στην απορρόφηση της περίσσειας υγρού)

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης οδοντιατρικού φράγματος

Τα οδοντιατρικά φράγματα έχουν πολλά οφέλη, με το πιο σημαντικό να βοηθούν στην πρόληψη της εισόδου βακτηρίων στην περιοχή θεραπείας. Άλλα πλεονεκτήματα των οδοντιατρικών φραγμάτων περιλαμβάνουν:

Στόχευση στην προβληματική περιοχή

Τα οδοντικά φύλλα βοηθούν στην απομόνωση της περιοχής θεραπείας και παρέχουν έναν καθαρό και καθαρό χώρο για τη θεραπεία.

Βελτιωμένη ορατότητα της περιοχής λειτουργίας

Εκτός από τη στόχευση των σωστών περιοχών, τα φράγματα ενισχύουν επίσης την ορατότητα στην περιοχή λειτουργίας, επιτρέποντας ασφαλέστερη επεξεργασία.

Αποτρέπει την είσοδο υγρών στην περιοχή θεραπείας

Τα οδοντικά φράγματα βοηθούν στην πρόληψη της εισόδου του σάλιου και του αίματος στην περιοχή θεραπείας.

Αποτρέπει τους ασθενείς από την κατάποση υγρών

το φράγμα θα βοηθήσει επίσης να κατευθύνει τα υγρά μακριά από το στόμα του ασθενούς, καθιστώντας τη διαδικασία πιο άνετη και υγιεινή.