Μπορείτε να λευκάνετε τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Είστε υποψήφιος για οδοντική αποκατάσταση; Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχει τρόπος να λευκάνετε ένα οδοντικό εμφύτευμα. Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας στο Χιούστον για την κατάστασή σας για να μάθετε περισσότερα για τις επιλογές σας.

Καθώς εξετάζετε τις επιλογές σας για την αποκατάσταση των δοντιών σας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η λεύκανση των δοντιών δεν επηρεάζει αυτές τις επιλογές. Από τις κορώνες μέχρι τους καπλαμάδες, ο οδοντίατρός σας ορίζει την απόχρωση του υλικού ώστε να ταιριάζει με τα δόντια σας. Όταν θέλετε ένα πιο λευκό χαμόγελο, είναι σημαντικό να λευκάνετε τα δόντια σας πριν από μια οδοντιατρική επέμβαση.

Τι είναι ένα οδοντικό εμφύτευμα;

Σήμερα, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι αρκετά mainstream. Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, η διαδικασία γίνεται όλο και πιο προσιτή. Επιπλέον, η ίδια η διαδικασία είναι ευκολότερη στην εκτέλεση, επιτρέποντας σε περισσότερους οδοντιάτρους να παρέχουν εμφυτεύματα.

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια μόνιμη αντικατάσταση ενός δοντιού που λείπει. Ο οδοντίατρός σας εισάγει μια βίδα στη γνάθο σας όπου λείπει ένα δόντι. Από εκεί, συγχωνεύεται με την οστική μάζα για να αποτρέψει την απώλεια. Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για την αφαίρεση του εμφυτεύματος.

Στη συνέχεια, ο οδοντίατρός σας τοποθετεί μια κορώνα στο στύλο. Αυτή η κορώνα ταιριάζει με τα υπόλοιπα δόντια σας. Ωστόσο, το χρώμα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου εάν δεν το διατηρήσετε σωστά.

Αποχρωματισμός και Οδοντιατρική Προσθετική Πορσελάνης

Η τάση της πορσελάνης να διατηρεί το χρώμα της είναι ευλογία και κατάρα για πολλούς ασθενείς. Δυστυχώς, όταν τα φυσικά σας δόντια αλλάζουν χρώμα, υπάρχει ορατή αντίθεση με τα προσθετικά σας. Αυτό καθιστά πολύ σαφές ποια μέρη του χαμόγελου σας είναι εμφυτεύματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οδοντίατροι δεν ταιριάζουν με την απόχρωση των στεφανών ή των καπλαμάδων. Για άλλους, η ακατάλληλη υγιεινή οδηγεί σε λεκέδες στα δόντια.

Εναλλακτικά, ορισμένοι ασθενείς προσπαθούν να λευκάνουν τα οδοντικά εμφυτεύματα μαζί με τα υπόλοιπα δόντια τους. Δυστυχώς, αυτό αφήνει το εμφύτευμα να φαίνεται λεκιασμένο σε σύγκριση.

Πώς να λευκάνετε τα οδοντικά εμφυτεύματα: Συντήρηση

Ενώ δεν μπορείτε να λευκάνετε τα οδοντικά εμφυτεύματα με μια διαδικασία λεύκανσης δοντιών, μπορείτε να αποτρέψετε τον αποχρωματισμό όπου το εμφύτευμα ξεχωρίζει. Εάν γνωρίζετε ότι χρειάζεστε εμφυτεύματα, είναι δυνατό να λευκάνετε τα δόντια σας εκ των προτέρων. Όταν το χαμόγελό σας είναι η απόχρωση που θέλετε, ο οδοντίατρός σας ταιριάζει με το στέμμα με τα υπόλοιπα δόντια σας.

Ενώ η στεφάνη δεν αλλάζει χρώμα, τα δόντια σας αλλάζουν. Όταν τα δόντια σας χάνουν τη λευκότητά τους, η στεφάνη ξεχωρίζει. Αυτό συμβαίνει γιατί παραμένει πιο λευκά από τα υπόλοιπα δόντια σας. Με την κατάλληλη υγιεινή και συντήρηση, διατηρείτε τα δόντια σας φωτεινά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε.