Έχω ασθένεια των ούλων;

Ξεκινά με την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα του ασθενούς και, εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών λόγω της καταστροφής του ιστού που περιβάλλει τα δόντια. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι έχουν ουλίτιδα.

Θέλετε να μάθετε για τους συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πάσχουν από ουλίτιδα; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι πάσχουν από ουλίτιδα.

Πώς θα ξέρετε ότι έχετε ασθένεια των ούλων

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πάσχουν από ασθένεια των ούλων. Οι παρακάτω είναι οι συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι θα γνωρίζουν ότι έχουν ουλίτιδα:

Το βούρτσισμα των δοντιών προκαλεί αιμορραγία των ούλων

Όταν τα ούλα των ανθρώπων αιμορραγούν κατά τη διάρκεια ή μετά το βούρτσισμα των δοντιών τους, είναι σημάδι ότι έχουν ασθένεια των ούλων. Τα υγιή ούλα συνήθως δεν αιμορραγούν κατά το τακτικό βούρτσισμα και το νήμα. Η αιμορραγία των ούλων μετά το βούρτσισμα των δοντιών υποδηλώνει ότι τα ούλα έχουν φλεγμονή ή έχουν μολυνθεί.

Έχετε κόκκινα, πρησμένα ούλα

Τα κόκκινα, πρησμένα ούλα είναι ένδειξη ουλίτιδας. Κανονικά, τα υγιή ούλα είναι σφιχτά και ροζ. Συγκεκριμένα, τα κόκκινα, πρησμένα ή πρησμένα ούλα είναι σημάδι ουλίτιδας, του πρώιμου σταδίου της ουλίτιδας. Αυτή η φλεγμονή προκαλείται συχνά από τη συσσώρευση πλάκας στα δόντια, η οποία φιλοξενεί επιβλαβή βακτήρια. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ουλίτιδα μπορεί να εξελιχθεί σε πιο σοβαρές μορφές ουλίτιδας, οδηγώντας δυνητικά σε απώλεια δοντιών.

Επίμονη κακή αναπνοή ή γεύση στο στόμα

Η επίμονη κακοσμία του στόματος ή η συνεχής κακή γεύση στο στόμα αποτελεί ένδειξη της νόσου των ούλων. Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση προκαλείται συχνά από τη συσσώρευση πλάκας στα δόντια, η οποία έχει επιβλαβή βακτήρια. Αυτά τα βακτήρια παράγουν τοξίνες που προκαλούν κακή αναπνοή και άσχημη γεύση στο στόμα, χρησιμεύοντας ως προειδοποιητικό σημάδι πιθανής ασθένειας των ούλων.

Υποχώρηση ούλων

Η υποχώρηση των ούλων είναι δείκτης ουλίτιδας. Υπό κανονικές συνθήκες, τα ούλα σχηματίζουν μια σφιχτή σφράγιση γύρω από τα δόντια, παρέχοντας άμυνα ενάντια στα επιβλαβή βακτήρια. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι έχουν ασθένεια των ούλων, αυτή η σφράγιση αρχίζει να εξασθενεί, προκαλώντας την απομάκρυνση των ούλων από τα δόντια. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως υποχώρηση των ούλων, εκθέτει περισσότερο από το δόντι και μπορεί ακόμη και να αποκαλύψει τη ρίζα του δοντιού.

Αυτή η έκθεση όχι μόνο δημιουργεί χώρους για τη συγκέντρωση και τον πολλαπλασιασμό πρόσθετων βακτηρίων, αλλά αυξάνει επίσης την ευαισθησία των δοντιών στη ζέστη και το κρύο, προκαλώντας πιθανώς δυσφορία ενώ οι άνθρωποι τρώνε και πίνουν. Όταν οι άνθρωποι παρατηρούν ότι τα δόντια τους φαίνονται πιο μακριά από το συνηθισμένο, είναι ένδειξη ότι έχουν υποχώρηση των ούλων και, κατά συνέπεια, ουλίτιδα.