Πόσος χρόνος διαρκεί η λεύκανση των δοντιών;

Ονειρεύεστε ένα εκθαμβωτικό, λευκό χαμόγελο; Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να είναι μια μεταμορφωτική διαδικασία και μέρος αυτής είναι η κατανόηση ότι η επίτευξη αυτού του λαμπερού χαμόγελου απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και δέσμευση. Υπάρχουν πολλά βήματα που εμπλέκονται στην επαγγελματική διαδικασία λεύκανσης δοντιών.

Βήμα 1 — Αφαίρεση όλων των βρώμικων κομματιών

Πριν βουτήξετε στη διαδικασία της λεύκανσης, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε τα «μπουκωμένα κομμάτια» – αυτούς τους επίμονους λεκέδες στην επιφάνεια των δοντιών σας από τους οποίους το τακτικό βούρτσισμα δεν φαίνεται να απαλλαγεί. Οι επαγγελματίες οδοντικοί υγιεινολόγοι ειδικεύονται στην αφαίρεση αυτών των επιφανειακών λεκέδων με μία μόνο επίσκεψη, αφήνοντας τα δόντια σας λαμπερά και λεία, θέτοντας τις βάσεις για το επόμενο βήμα στη μεταμόρφωση του χαμόγελου σας.

Αν και δεν είναι απαραίτητο να καθαρίζετε επαγγελματικά τα δόντια σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία λεύκανσης, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με τον καλύτερο δυνατό κενό καμβά για να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Βήμα 2 – Επαγγελματική λεύκανση δοντιών

Τώρα, ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσετε τον επιλογέα φωτεινότητας. Η επαγγελματική λεύκανση δοντιών είναι μια προσεκτικά επιμελημένη διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση αποτελεσματικών λύσεων λεύκανσης που επιλέγονται από αισθητικούς οδοντιάτρους. Σε αντίθεση με την εσφαλμένη αντίληψη ότι η λεύκανση των δοντιών είναι μια γρήγορη, εφάπαξ λύση, είναι μια σταδιακή διαδικασία που απαιτεί υπομονή και αφοσίωση.

Όταν επιλέγετε τις επαγγελματικές μας υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, προσφέρουμε μια διαδικασία δύο ραντεβού για να είστε έτοιμοι και έτοιμοι. Κατά την αρχική επίσκεψη, θα δημιουργήσουμε προσαρμοσμένους δίσκους γέλης παίρνοντας αποτυπώματα που ταιριάζουν ακριβώς με το σχήμα των δοντιών σας.

Όταν επιστρέψετε για το δεύτερο ραντεβού, θα διασφαλίσουμε ότι οι δίσκοι ταιριάζουν τέλεια προτού σας παρέχουμε ένα κιτ που περιέχει το ίδιο το λευκαντικό τζελ και τους δίσκους, ώστε να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι λεύκανσης των δοντιών σας.

Το χρονοδιάγραμμα λεύκανσης δοντιών

Το χρονοδιάγραμμα για τα τέλεια μαργαριταρένια λευκά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Απλώς απλώνοντας το λευκαντικό τζελ στους δίσκους και φορώντας τα όλη τη νύχτα κάθε βράδυ, οι λεκέδες και ο αποχρωματισμός θα αρχίσουν να εξαφανίζονται. Ενώ ορισμένοι μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν αποτελέσματα σε λίγες μέρες, άλλοι μπορεί να χρειαστούν μερικούς μήνες για να επιτύχουν το επιθυμητό επίπεδο φωτεινότητας, αλλά κατά μέσο όρο, η διαδικασία λεύκανσης των δοντιών διαρκεί συνήθως περίπου δύο έως τέσσερις εβδομάδες, αν και μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για περισσότερο σοβαρή χρώση.

Μόλις επιτύχετε το επιθυμητό επίπεδο λευκότητας, είστε έτοιμοι να επιδείξετε το πιο λαμπερό χαμόγελό σας, αλλά είναι σημαντικό να διαχειριστείτε τις προσδοκίες και να κατανοήσετε ότι η συνεπής προσπάθεια είναι το κλειδί για την επιτυχημένη λεύκανση των δοντιών.

Η επίδραση της ηλικίας στη λεύκανση των δοντιών

Ένας σημαντικός, αλλά συχνά παραβλέπεται παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια της λεύκανσης των δοντιών είναι η ηλικία. Καθώς τα άτομα γερνούν, τα δόντια τους γίνονται λιγότερο πορώδη, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους λευκαντικούς παράγοντες να δράσουν και να αφαιρέσουν αποτελεσματικά τους λεκέδες και τον αποχρωματισμό. Ως αποτέλεσμα, οι ηλικιωμένοι μπορεί να βιώσουν μεγαλύτερο χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων λεύκανσης δοντιών. Ανεξάρτητα από την ηλικία, η υπομονή γίνεται αρετή στην επιδίωξη ενός λαμπερού, διαρκούς μαργαριταρένιου χαμόγελου.

Γιατί η επαγγελματική λεύκανση δοντιών είναι η ασφαλέστερη επιλογή

Η επαγγελματική λεύκανση δοντιών πραγματοποιείται από εκπαιδευμένους οδοντιάτρους που χρησιμοποιούν ασφαλείς και ήπιους λευκαντικούς παράγοντες. Αυτό διασφαλίζει τόσο την αποτελεσματικότητα της θεραπείας όσο και την ασφάλεια των δοντιών και των ούλων σας. Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι μια μόνο συνεδρία μπορεί να απαλλαγεί από όλους τους λεκέδες, η πραγματικότητα είναι ότι η επίτευξη ενός λαμπερού λευκού χαμόγελου απαιτεί δέσμευση για συνεχείς θεραπείες. Το όφελος των τακτικών ελέγχων υγείας με τον οδοντίατρό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας λεύκανσης των δοντιών σημαίνει ότι η υγεία και η κατάσταση των δοντιών σας παρακολουθείται στενά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε προσαρμογές στη θεραπεία σας εάν είναι απαραίτητο.

Η λεύκανση δοντιών είναι ένα ταξίδι και όχι ένα σπριντ, και πέρα από όλα τα οφέλη της λεύκανσης δοντιών στον οδοντίατρο, ο συνδυασμός μιας προσεκτικά επιλεγμένης λύσης λεύκανσης και σταθερής προσπάθειας έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο λαμπερό, πιο σίγουρο χαμόγελο.