Πώς εφαρμόζονται οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης είναι μια δημοφιλής, μακράς διαρκείας, αισθητική λύση για να μεταμορφώσουν τα δόντια και το χαμόγελό σας. Εάν πρόκειται να τα τοποθετήσετε, μπορεί να αναρωτιέστε πώς στερεώνονται στα δόντια σας. Αυτή η ανάρτηση εξηγεί πώς εφαρμόζονται οι όψεις πορσελάνης.

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης δίνουν στους ανθρώπους ένα υγιές χαμόγελο με φυσική εμφάνιση. Είναι λεπτά κελύφη από οδοντικό κεραμικό. Μια ειδική κόλλα τα στερεώνει στα δόντια σας.

Είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, μεταξύ των οποίων

Feldspathic πορσελάνη
Διπυριτικό λίθιο
Πορσελάνη με βάση το Lucite
Νεότερα κεραμικά κατασκευασμένα από ζιρκόνιο

Ένας έμπειρος κεραμιστής κατασκευάζει τους καπλαμά χρησιμοποιώντας μία από τις τρεις τεχνικές. Μπορούν να τα φτιάξουν με το χέρι, να τα πιέσουν σε καλούπι υπό υψηλή πίεση ή να μύλοι (κόψεις) από μπλοκ ή πορσελάνη.

Οι καπλαμάδες διατίθενται σε διαφορετικά πάχη, αντοχές και ημιδιαφάνεια. Ο καλύτερος καπλαμάς για τις αισθητικές σας ανησυχίες και τη στοματική υγεία καθορίζεται κατά την αρχική σας επίσκεψη.

Πώς εφαρμόζονται οι όψεις πορσελάνης;

Χρειάζονται 2 ραντεβού για την τοποθέτηση όψεων πορσελάνης. Αυτό είναι επιπλέον της αρχικής διαβούλευσης. Ορισμένες οδοντιατρικές κλινικές μπορούν να κάνουν επιτόπου καπλαμά, προσφέρουν όψεις αυθημερόν.

Η διαδικασία τοποθέτησης καπλαμάδων ξεκινά κατά το πρώτο σας (ή το δεύτερο, εάν συμπεριλάβετε τη συμβουλευτική) ραντεβού. Κατά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού συμβαίνουν πολλά πράγματα. Αυτά είναι

Προετοιμασία δοντιών
Τα μοντέλα των δοντιών σας κατασκευάζονται και αποστέλλονται στο οδοντιατρικό εργαστήριο για κατασκευή.

Όταν τα δόντια είναι έτοιμα (συνήθως 7-10 ημέρες αργότερα) οι όψεις συγκολλούνται στα δόντια σας με ειδικό οδοντικό τσιμέντο.

Προετοιμασία δοντιών

Ανάλογα με την ευθεία των δοντιών σας, τα δόντια σας μπορεί να μην χρειάζονται προετοιμασία, λίγη ή πολλή. Η ποσότητα της προετοιμασίας εξαρτάται επίσης από την κατάσταση, το σχήμα και το χρώμα των δοντιών σας.

Τα δόντια που είναι ελαφρώς αποχρωματισμένα, πελεκημένα, σπασμένα ή φθαρμένα θα χρειαστούν λιγότερη προετοιμασία από τα δόντια που είναι κακώς ευθυγραμμισμένα, άσχημα αποχρωματισμένα ή έχουν πολλά κενά και κενά.

Πώς προετοιμάζονται τα δόντια;

Το σμάλτο μειώνεται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο που ονομάζεται γρέζια. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και αφήνει μια ωραία τραχιά επιφάνεια για να κολλήσει η οδοντική κόλλα.

Πόσο δόντι είναι προετοιμασμένο;

Η ποσότητα της προετοιμασίας των δοντιών εξαρτάται από τον τύπο του καπλαμά και την κατάσταση των δοντιών σας.

Ο στόχος της θεραπείας είναι να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο σμάλτο – αυτό συμβαίνει για 2 λόγους. Οι οδοντιατρικές κόλλες συνδέονται καλύτερα με το σμάλτο και είναι προς το συμφέρον σας να διατηρήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του δοντιού σας.

Ακολουθεί ένας οδηγός για το πόσο πραγματοποιείται η προετοιμασία των δοντιών.

Χωρίς προπαρασκευαστικές όψεις – Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δόντια χρειάζονται πολύ λίγη προετοιμασία. Ορισμένες περιοχές του σμάλτου θα χρειαστούν αναμόρφωση και η επιφάνεια θα τραχύνει.

Ελάχιστη προετοιμασία – Όταν απαιτούνται ελάχιστες αλλαγές απόχρωσης ή σχήματος. Το δόντι μειώνεται κατά 0,5 mm σε 0,7 mm.

Κλασική προετοιμασία – Όταν οι καπλαμάδες χρειάζεται μόνο να κρύψουν μικρούς βαθμούς κακής ευθυγράμμισης, απόστασης ή αποχρωματισμού. Περίπου 0,8 mm έως 1,00 mm σμάλτου μπορεί να χρειάζεται προετοιμασία.

Πιο επιθετική προετοιμασία καπλαμά – Όταν έχετε μια επίπεδη θηλή ή μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια σας, χρειάζεται λίγη περισσότερη προετοιμασία. Θα παρασκευαστεί 1,0 έως 1,5 mm σμάλτου.