Πώς να επιλέξετε τη σωστή ορθοδοντική θεραπεία

Το να ισιώσετε τα δόντια σας ή να διορθώσετε τα κακώς ευθυγραμμισμένα δαγκώματα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για πολλούς ανθρώπους.

Πολλοί από αυτούς έχουν σπάσει ή πελεκήσει δόντι που αφαιρεί την εμπιστοσύνη στο χαμόγελό τους.

Αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε άλλες επιλογές;

Οχι δεν είναι! Αυτό είναι το σημείο όπου η ορθοδοντική στην οδοντιατρική εμφανίζεται στην εικόνα. Πολλά άτομα χρησιμοποιούν σήμερα νάρθηκες και άλλες στοματικές συσκευές με προβλήματα δοντιών και δαγκωμάτων.

Συνεχίστε να διαβάζετε καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για αυτό στις επόμενες ενότητες.

Τι είναι η Ορθοδοντική Θεραπεία;

Ο ορθοδοντικός ορισμός περιστρέφεται γύρω από τη διόρθωση προβλημάτων στη στοματική σας κοιλότητα. Η θεραπεία χρησιμοποιεί διάφορες στοματικές παθήσεις για να ισιώσει τα δόντια και να αντιμετωπίσει προβλήματα δαγκώματος. Άλλες ορθοδοντικές θεραπείες έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την εμφάνιση του χαμόγελου σας, να βελτιώσουν το δάγκωμα σας και να βελτιώσουν τη στοματική σας υγεία.

Τα αποτελέσματα μιας ορθοδοντικής θεραπείας μπορεί να αλλάξουν τη ζωή. Ωστόσο, η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για τις απαιτήσεις σας είναι κρίσιμης σημασίας πριν την επιλέξετε. Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια ορθοδοντική θεραπεία είναι η καλύτερη για εσάς.

Έχοντας αυτό υπόψη, ας δούμε τις διάφορες επιλογές ορθοδοντικής θεραπείας στην επόμενη ενότητα.

Τύπος Επιλογών Ορθοδοντικής Θεραπείας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πολλές επιλογές για δόντια ορθοδοντικού είναι διαθέσιμες στην αγορά. Όταν το επιλέγετε, οι επιλογές σας κυμαίνονται από τα παραδοσιακά σιδεράκια έως αυτά που απολινώνονται.

Ας δούμε μερικές από τις πιο κοινές επιλογές ορθοδοντικής θεραπείας σε αυτήν την ενότητα:

Παραδοσιακά σιδεράκια

Τα παραδοσιακά σιδεράκια είναι η επιλογή για την ορθοδοντική θεραπεία πολλών ατόμων. Αυτές οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από μεταλλικά στηρίγματα στερεωμένα στα δόντια και συνδεδεμένα με σύρματα και ταινίες.

Οι αγκύλες ρυθμίζονται τακτικά για να μετατοπίζουν σταδιακά τα δόντια στην κατάλληλη θέση. Τα παραδοσιακά σιδεράκια μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες οδοντικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών δυσκολιών δαγκώματος.

ευθυγραμμιστές ΚΑΘΑΡΗ

Οι διαφανείς ευθυγραμμιστές Invisalign είναι κατασκευασμένοι από διαφανές πλαστικό και έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζουν πάνω από τα δόντια. Οι ευθυγραμμιστές κάθε ασθενούς κατασκευάζονται κατά παραγγελία και αντικαθίστανται κάθε λίγες εβδομάδες για να επανατοποθετηθούν τα δόντια σταδιακά.

Οι καθαροί ευθυγραμμιστές είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που αναζητούν μια πιο διακριτή επιλογή θεραπείας, επειδή είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμα.

Γλωσσικά σιδεράκια

Τα γλωσσικά σιδεράκια στην εμφάνιση μοιάζουν με τυπικά σιδεράκια, με τη διαφορά ότι τα φοράτε στο πίσω μέρος των δοντιών σας αντί να ενισχύσετε το μπροστινό μέρος των δοντιών σας. Αυτό μειώνει την ορατότητά τους, καθιστώντας τους πιο δύσκολο να καθαριστούν και να προσαρμοστούν.

Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι μια φανταστική εναλλακτική λύση για άτομα που επιθυμούν την αποτελεσματικότητα των τυπικών τιράντες, αλλά δεν θέλουν να τους δουν φορώντας τους.

Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές ορθοδοντικής θεραπείας διαθέσιμες στην αγορά. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν αυτοαντικείμενα και κεραμικά σιδεράκια για να σας βοηθήσουν να διορθώσετε άψογα το χαμόγελό σας.