Προβλήματα με τα ούλα;

Τα ούλα μας είναι ευαίσθητα και αν δεν εφαρμόζουμε καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής, μπορεί να φλεγμονωθούν, να πονέσουν ή να μολυνθούν. Τα ούλα είναι σημαντικά και βοηθούν να συγκρατούν τα δόντια μας στη θέση τους και να προστατεύουν τις ρίζες των δοντιών μας. Εάν δεν προσέχετε τα ούλα, τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν και να προκαλέσουν ασθένεια των ούλων ή άλλα προβλήματα υγείας.

Γιατί είναι πρησμένα τα ούλα μου;

Τα πρησμένα ούλα είναι μια απάντηση μετά από βλάβη ή τραυματισμό. Εάν εισέλθουν βακτήρια στα ούλα, αυτό προκαλεί πρήξιμο των ούλων και προσπαθήστε να προστατέψετε το σώμα σας από τα επιβλαβή βακτήρια. Τα πρησμένα ούλα μπορεί να προκληθούν από τη διατροφή σας, την ξηροστομία, την κακή στοματική υγιεινή ή τις οδοντιατρικές συσκευές που μπορεί να ερεθίσουν την περιοχή. Τα συμπτώματα των προβλημάτων με τα ούλα σας περιλαμβάνουν αιμορραγία, υποχώρηση των ούλων, πόνο ή πρήξιμο. Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως για να σταματήσετε τη φθορά των ούλων σας και να αποφύγετε τη μόλυνση.

Τι μπορώ να κάνω στο σπίτι για να βοηθήσω στη θεραπεία των πρησμένων ούλων;

Υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες που βοηθούν στη θεραπεία των πρησμένων ή φλεγμονωδών ούλων. Το ξέπλυμα με αλατόνερο, λάδι δέντρου τσαγιού ή αλόη βέρα ως στοματικό διάλυμα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στη θεραπεία των ούλων σας. Άλλες θεραπείες στο σπίτι περιλαμβάνουν την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, τη χρήση ζεστής ή κρύας κομπρέσας ή την τοποθέτηση φακελίσκων μαύρου τσαγιού στην περιοχή που έχει φλεγμονή.

Οι οικιακές θεραπείες δεν αποτελούν ποτέ θεραπεία για τα πρησμένα ούλα, αλλά αυτές οι θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Όποιος έχει πρησμένα ούλα πρέπει πάντα να αναζητά ιατρική συμβουλή. Ο συνδυασμός ιατρικής θεραπείας και οικιακών θεραπειών μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα γρήγορα. Η θεραπεία των πρησμένων ούλων ή της ουλίτιδας απαιτεί χρόνο και αυτό εξαρτάται από τη σοβαρότητα της φλεγμονής ή της λοίμωξης. Οι συνήθειες στοματικής υγιεινής στο σπίτι είναι εξαιρετικά σημαντικές για την καταπολέμηση των πρησμένων ούλων και της ουλίτιδας.

Ποιες επαγγελματικές θεραπείες είναι διαθέσιμες;

Υπάρχουν επαγγελματικές θεραπείες για τα πρησμένα ούλα και ανάλογα με τη σοβαρότητα της φλεγμονής θα καθορίσει ποια θεραπεία είναι η καλύτερη. Εάν έχετε ήπια έως μέτρια φλεγμονή των ούλων, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενδελεχή καθαρισμό και βελτιωμένες συνήθειες στοματικής υγιεινής στο σπίτι. Για σοβαρές περιπτώσεις, προσφέρουμε θεραπείες όπως πλάνισμα και απολέπιση ριζών, θεραπεία με λέιζερ ή χειρουργική επέμβαση μείωσης τσέπης. Αυτές οι θεραπείες μπορούν να καθαρίσουν και να αφαιρέσουν τα βακτήρια και την πέτρα από κάτω από τα ούλα και να επιδιορθώσουν τα ούλα από την ύφεση.

Συνεχίστε να ασκείτε καλές συνήθειες στο σπίτι με το βούρτσισμα και το νήμα για να βοηθήσετε στην γρηγορότερη επούλωση των ούλων σας. Πίνετε άφθονο νερό και κοιμηθείτε σωστά για να βοηθήσετε το σώμα σας να καταπολεμήσει τυχόν βακτήρια. Αποφύγετε τροφές και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή άσκηση καθημερινά.