Εύκολη πλοήγηση στη νόσο των ούλων

Ναι είναι αλήθεια! Ένα υγιές ούλο = ένα υγιές χαμόγελο. Κρατά τα δόντια σας πιο γερά και σας δίνει μια σιγουριά. Δυστυχώς, η ουλίτιδα ή η περιοδοντική νόσος και η περιοδοντίτιδα είναι κοινές στο 47,2% όλων των ενηλίκων ηλικίας 30 ετών και άνω.

Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι υπάρχει ένας τρόπος να φροντίσετε τα ούλα σας και να κρατήσετε μακριά τέτοιες ασθένειες. Έχοντας το ίδιο κατά νου, αυτό το ιστολόγιο εξερευνά:

Περιοδοντίτιδα – Η ασθένεια των ούλων που πρέπει να γνωρίζετε!
Διαφορετικά στάδια της νόσου των ούλων
5 Πρώιμα σημάδια της περιοδοντίτιδας
Επιλογές θεραπείας για προβλήματα ούλων

Συνεχίστε να διαβάζετε καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για την περιοδοντίτιδα στις παρακάτω ενότητες.

Περιοδοντίτιδα – Η ασθένεια των ούλων που πρέπει να γνωρίζετε!

Η περιοδοντίτιδα, κοινώς γνωστή ως ασθένεια των ούλων, είναι μια σοβαρή λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει απώλεια δοντιών. Αυτή η ασθένεια των ούλων προσβάλλει τον ιστό που κρατά τα δόντια στη θέση τους.

Είναι συνέπεια μικροβίων ή κολλώδους, λευκής πλάκας που συσσωρεύεται στα δόντια και τα ούλα, που συνήθως προκαλείται από κακή οδοντική υγιεινή, όπως το να ξεχάσεις να βουρτσίσεις ή να χρησιμοποιήσεις νήμα αποτελεσματικά. Ως αποτέλεσμα, τα οστά και τα δόντια μπορεί να υποστούν σημαντική βλάβη.

Ευτυχώς, μπορείτε να σταματήσετε τη βλάβη εάν θεραπεύσετε έγκαιρα την περιοδοντίτιδα και αρχίσετε να ασκείτε στοματική φροντίδα στο σπίτι. Αλλά προτού μάθετε περισσότερα για αυτό, ας καταλάβουμε τα διαφορετικά στάδια της περιοδοντίτιδας.

Στάδιο Ι – Επίθεση πλάκας

Τώρα που είστε εξοικειωμένοι με την ουλίτιδα, ήρθε η ώρα να κατανοήσετε το πρώτο στάδιο της νόσου. Γενικά προκαλείται λόγω συσσώρευσης πλάκας στα δόντια και στα ούλα.

Η ουλίτιδα είναι το πρώιμο στάδιο της περιοδοντίτιδας. Εάν ο οδοντίατρός σας διαγνώσει με ουλίτιδα, οι θεραπευτικές επιλογές είναι συνήθως ελάχιστα επεμβατικές. Μπορεί να αντιστραφεί με έναν επαγγελματικό οδοντικό καθαρισμό και ένα σταθερό πρόγραμμα βουρτσίσματος και οδοντικού νήματος.

Στάδιο ΙΙ – Λάψιμο των οστών

Ωστόσο, οι ειδικοί σας στο στόμα μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν πιο παρεμβατικές μεθόδους, όπως απολέπιση και βαθύ καθαρισμό των επιφανειών της ρίζας σας ή αφαίρεση βακτηρίων και βρωμιάς κάτω από τη γραμμή των ούλων σας.

Είναι ενδιαφέρον ότι η περιοδοντίτιδα επηρεάζει περισσότερα από τα ούλα σας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια οστών και ιστών σε όλο το στόμα. Εάν αυτό έχει ήδη συμβεί, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν περιοδοντολόγο, ο οποίος μπορεί να προτείνει πιο εξελιγμένες επεμβάσεις για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του οστού και του ιστού που έχετε χάσει.

Στάδιο III – Επιθετική Περιοδοντίτιδα

Η επιθετική περιοδοντίτιδα από νόσο των ούλων είναι το τελικό στάδιο της κρίσης των ούλων σας. Αυτή τη στιγμή, οι τσέπες των ούλων σας αναγκάζουν τον ιστό να απομακρυνθεί από τα δόντια σας. Αυτή η διάσπαση μπορεί να κάνει τα δόντια σας να χαλαρώσουν και να πέσουν.