Είναι τα οδοντικά σφραγιστικά αποτελεσματικά για ενήλικες;

Τα οδοντικά σφραγιστικά προλαμβάνουν το 80% των κοιλοτήτων στα πίσω δόντια, όπου εμφανίζεται το 90%. Καλά διαβάσατε: Το 80% των τερηδόνων στα παιδιά στους εφήβους μπορούν να προληφθούν! Μπορεί να αναρωτιέστε πώς να ξεκινήσετε αυτήν την αποτελεσματική θεραπεία πρόληψης της κοιλότητας εάν είστε ενήλικας. Άλλωστε, η τερηδόνα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Πώς λειτουργούν τα οδοντικά σφραγιστικά

Τα οδοντικά σφραγιστικά είναι λεπτές, προστατευτικές επικαλύψεις που εφαρμόζονται στις μασητικές επιφάνειες των δοντιών. Είναι κατασκευασμένα από μια υγρή ρητίνη που βυθίζεται σε αυλακώσεις και κοιλώματα καθώς τη βάφει ο οδοντίατρος.

Όταν τα στεγανωτικά σκληρύνουν (μέσα σε λίγα μόνο λεπτά), εμποδίζουν τα επιβλαβή βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν κοιλότητες να εισχωρήσουν στο σμάλτο σας. Ακόμα κι αν βουρτσίζετε καλά και χρησιμοποιείτε νήμα, τα τρόφιμα και η πλάκα μπορούν να εισχωρήσουν στα αυλάκια των δοντιών σας. Τα στεγανωτικά προστατεύουν αυτές τις περιοχές σχηματίζοντας ένα φράγμα στο οποίο τα βακτήρια δεν μπορούν να διεισδύσουν και να προκαλέσουν αποσύνθεση.

Φυσικά, πριν εφαρμόσετε στεγανωτικά, ο οδοντίατρός σας καθαρίζει καλά την περιοχή θεραπείας για να αποτρέψει το κλείδωμα των βακτηρίων. Η όλη διαδικασία εφαρμογής είναι γρήγορη και ανώδυνη. Τα στεγανωτικά προστατεύουν αποτελεσματικά τους ασθενείς από τερηδόνα για έως και 10 χρόνια και μπορούν να εφαρμοστούν ξανά όταν είναι απαραίτητο. Υπόκεινται σε φθορά και θρυμματισμό.

Ενήλικες και στεγανωτικά

Τα σφραγιστικά εφαρμόζονται συνήθως στα παιδικά δόντια, αλλά μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικά για ενήλικες. Κινδυνεύετε να αναπτύξετε τερηδόνα σε οποιαδήποτε ηλικία, ειδικά εάν η στοματική σας υγιεινή δεν είναι η καλύτερη ή καταναλώνετε πολλά ζαχαρούχα ποτά ή τρόφιμα. Οι ενήλικες ηλικίας 20-34 ετών έχουν τις περισσότερες κοιλότητες χωρίς θεραπεία. Αυτός ο πληθυσμός θα μπορούσε σίγουρα να επωφεληθεί από τα οδοντικά σφραγιστικά.

Τα στεγανωτικά προσφέρουν στους ενήλικες ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από τις κοιλότητες που σχηματίζονται στις σχισμές των πίσω δοντιών. Μπορούμε να εφαρμόσουμε σφραγιστικά σε ενήλικους γομφίους με ήπια αποσύνθεση. τα σφραγιστικά μπορούν να αποτρέψουν το σχηματισμό πλήρων κοιλοτήτων.

Τα στεγανωτικά είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμα για ενήλικες που έχουν πολύ βαθιές ρωγμές στο πίσω μέρος των δοντιών τους. Μπορούμε επίσης να τα προτείνουμε εάν έχετε ξηροστομία ή δυσκολεύεστε να φτάσετε και να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα πίσω δόντια σας.

Σφραγιστικά ως μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου στοματικής υγείας σας

Τα οδοντικά σφραγιστικά αποτελούν προληπτικό μέτρο, αλλά δεν πρέπει να είναι το μόνο βήμα για να διατηρήσετε υπό έλεγχο τη στοματική σας υγεία. Χρησιμοποιήστε τα σε συνδυασμό με τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο, σωστές πρακτικές στοματικής υγιεινής και υγιεινή διατροφή.