Πώς να φροντίσετε τα οδοντικά εμφυτεύματα

Αναρωτιέστε πώς να φροντίσετε τα οδοντικά εμφυτεύματα; Συχνά, οι άνθρωποι που έχουν εμφυτεύματα πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται τόση συντήρηση. Αν και είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει τρόπος για το υλικό να αναπτύξει κοιλότητα, τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν υγιή οστά και ιστούς.

Τα υγιή ούλα είναι καθαρά ούλα, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε μια ισχυρή ρουτίνα στοματικής υγιεινής. Όταν θέλετε να φροντίσετε σωστά τα οδοντικά σας εμφυτεύματα, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε. Χρειάζεστε συγκεκριμένη προσπάθεια και τεχνικές για να διασφαλίσετε ότι παραμένουν καθαρά και απαλλαγμένα από πλάκες και επιβλαβή βακτήρια.

Έχετε ακούσει για περιεμφυτευματίτιδα; Αυτή η καταστροφική φλεγμονώδης κατάσταση επηρεάζει τον μαλακό και σκληρό ιστό που περιβάλλει το εμφύτευμα. Δυστυχώς, έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει στην απώλεια του εμφυτεύματός σας. Παρά τις προκλήσεις καθαρισμού που παρουσιάζουν ορισμένες μέθοδοι αποκατάστασης, τα εμφυτεύματα είναι μια απίστευτη ιατρική διαδικασία. Ωστόσο, η πρόληψη της νόσου των εμφυτευμάτων είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη λειτουργία και την υγεία του στόματός σας.

Όταν ξέρετε πώς να φροντίζετε τα οδοντικά εμφυτεύματα, βοηθάτε να εξασφαλίσετε την επιτυχία τους.

Πώς να φροντίσετε τα οδοντικά σας εμφυτεύματα

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη φροντίδα των οδοντικών εμφυτευμάτων, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας. Η οδοντιατρική τους ομάδα είναι πάντα διαθέσιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Επιπλέον, μετά τη διαδικασία, σας ετοιμάζουν ένα σχέδιο φροντίδας που πρέπει να ακολουθήσετε.

Καθώς μαθαίνετε να φροντίζετε τα οδοντικά σας εμφυτεύματα, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Καθαρίστε το τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα
Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες και μια οδοντόκρεμα με χαμηλή λειαντικότητα
Βουρτσίστε γύρω και κάτω από το στέμμα του εμφυτεύματος
Χρησιμοποιήστε ένα μεσοδόντιο βουρτσάκι με επίστρωση νάιλον για να καθαρίσετε δυσπρόσιτα σημεία
Με νήμα ειδικό για εμφύτευμα, χρησιμοποιήστε νήμα καθημερινά
Χρησιμοποιήστε ένα στοματικό ποτιστικό (νερού) που προτείνει ο οδοντίατρός σας
Επισκεφθείτε έναν οδοντιάτρο δύο φορές το χρόνο ή όσο συχνά συνιστά ο οδοντίατρός σας.
Εάν τρίζετε τα δόντια σας ή σφίγγετε το σαγόνι σας, ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για έναν νυχτοφύλακα. Αυτό μειώνει την πίεση και προστατεύει το εμφύτευμά σας και τα φυσικά σας δόντια.