Σημασία Ορθοδοντικών Θεραπειών

Ορθοδοντική θεραπεία είναι ο όρος που υποδηλώνει τις οδοντιατρικές επεμβάσεις και τη χρήση νάρθηκας και άλλων συσκευών για την ανόρθωση των δοντιών. Η διαδικασία είναι κοινή και δεν περιλαμβάνει κανέναν κίνδυνο, πόνο ή χρόνο διακοπής. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτές οι θεραπείες είναι καθαρά καλλυντικές και δεν θέλουν να υποστούν τη διαδικασία. Ενώ η βελτιωμένη εμφάνιση που προκύπτει από ίσια και ομοιόμορφα δόντια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, υπάρχουν πολύ περισσότερα στις ορθοδοντικές θεραπείες. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν καλύτερη σωματική και ψυχική ευεξία.

Καλύτερη στοματική υγεία

Το να έχετε ίσια δόντια θα προστατεύσει τα δόντια και τα ούλα σας από διάφορες ιατρικές παθήσεις. Όταν τα δόντια είναι στραβά και ανομοιόμορφα, είναι πολύ πιο δύσκολο να τα καθαρίσετε σωστά, με αποτέλεσμα να παραμένουν σωματίδια τροφής ανάμεσά τους, προκαλώντας την ανάπτυξη πλάκας και την εξάπλωση μικροβίων. Από αυτή την κατάσταση στην ανάπτυξη των κοιλοτήτων είναι ένα μικρό βήμα.

Εκτός από την ανάπτυξη νέων κοιλοτήτων, οι υπάρχουσες θα αυξηθούν σε μέγεθος, προκαλώντας προβλήματα με τυχόν σφραγίσματα που μπορεί να υπάρχουν. Εκτός από τα προβλήματα με τα δόντια, ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τα στραβά και κακώς ευθυγραμμισμένα δόντια είναι ο αυξημένος κίνδυνος ασθένειας των ούλων, ακόμη και απώλειας οστών, με αποτέλεσμα την απώλεια δοντιών. Τα ανθυγιεινά ούλα γίνονται εξαιρετικά ευαίσθητα, κάνοντας το μάσημα της τροφής επώδυνο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα βακτήρια από το στόμα μπορούν να ταξιδέψουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και να συμβάλουν σε προβλήματα υγείας σε άλλα μέρη του σώματος.

Υγεία γνάθου

Το σαγόνι είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα μέρη του σώματος. Από την ομιλία μέχρι την κατανάλωση φαγητού μέχρι την άντληση επιπλέον αέρα μετά την άσκηση, το σαγόνι χρησιμοποιείται πάντα. Τα ανομοιόμορφα και μη ευθυγραμμισμένα δόντια θα επηρεάσουν το δάγκωμα ενός ατόμου. Το overbite και το underbite ασκούν πίεση στη γνάθο και στους μύες της, οδηγώντας σε πόνο στη γνάθο, ο οποίος μπορεί να είναι εξουθενωτικός στην πιο σοβαρή μορφή. Η κακή ευθυγράμμιση της άνω και της κάτω γνάθου θα ασκήσει επίσης επιπλέον πίεση στα δόντια, τα οποία θα φθαρούν, θα εξασθενήσουν και θα είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κακή ευθυγράμμιση των σιαγόνων μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε δυσκολία στην ομιλία.

Ψυχολογική Υγεία

Ένα πράγμα που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι ακόμη και τα ίσια δόντια είναι το θεμέλιο ενός υπέροχου χαμόγελου. Αυτό το χαμόγελο δεν είναι απλώς θέμα ενίσχυσης της φυσικής έλξης. Με ένα υπέροχο χαμόγελο, ένα άτομο έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κοινωνικές καταστάσεις και μπορεί να λειτουργήσει σε υψηλότερο επίπεδο. Αυτό ισχύει και για την επαγγελματική και την επαγγελματική ζωή – ένα ελκυστικό χαμόγελο μπορεί να αυξήσει την επαγγελματική αυτοπεποίθηση, η οποία θα οδηγήσει σε πραγματική ανάπτυξη των επαγγελματικών ικανοτήτων. Όλες οι πτυχές της ζωής απαιτούν συχνά στενή σωματική αλληλεπίδραση με τους άλλους. Η κακή αναπνοή που προκύπτει από το γεγονός ότι τα στραβά δόντια είναι δύσκολο να καθαριστούν μπορεί να προκαλέσει την απομάκρυνση των ανθρώπων.