7 φυσικές θεραπείες για τον πόνο της στοματικής χειρουργικής

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η στοματική χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της βέλτιστης στοματικής υγείας και λειτουργίας. Ωστόσο, όταν πρόκειται για μετεγχειρητική επούλωση, μπορεί να είναι αρκετά άβολα. Ευτυχώς, είναι θεραπείες για να ελαχιστοποιήσετε την ενόχλησή σας και να προωθήσετε την ταχεία ανάρρωση. Σε αυτό το άρθρο, ας συζητήσουμε τις θεραπείες για τον πόνο στοματικής χειρουργικής και πόσο καιρό θα χρειαστεί για να ανακάμψει.

Συσκευασίες πάγου ή κρύα κομπρέσα

Για τις επόμενες 24 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, η εφαρμογή μιας κρύας κομπρέσας ή παγοκύστης στο πρόσωπό σας στην χειρουργική περιοχή για περίπου 15 λεπτά μπορεί να βοηθήσει να μουδιάσει τα νεύρα σας και να ελαχιστοποιήσει τον πόνο και το πρήξιμο.

Θερμοθεραπεία

Μια ζεστή πετσέτα ή πανί στην επώδυνη περιοχή μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και στην ταχύτερη επούλωση.

Ξεπλένει με αλατόνερο

Το ξέπλυμα του στόματός σας με αλατόνερο μπορεί να βοηθήσει να σκοτώσετε τα βακτήρια, να μειώσει τη συσσώρευση πλάκας στο στόμα και να καταπραΰνει τον πόνο. Για να κάνετε ξέβγαλμα με θαλασσινό νερό, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Περιστρέψτε το διάλυμα γύρω από το στόμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά φτύστε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αρκετές φορές την ημέρα για να διατηρήσετε το στόμα σας καθαρό, ειδικά μετά το φαγητό.

Τσάι βοτάνων

Ορισμένα αφεψήματα από βότανα όπως το χαμομήλι και το τσάι μέντας έχουν ηρεμιστική επίδραση στο σώμα και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Μέλι

Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι οι επίδεσμοι μελιού για ξηρές κοιλότητες μείωσαν σημαντικά το οίδημα, τον πόνο και τη φλεγμονή. Η εφαρμογή μελιού στις πληγείσες περιοχές αποτρέπει επίσης τις μολύνσεις.

Αλόη

Η Αλόη Βέρα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την καταπραϋντική του πόνου και τη μείωση του οιδήματος. Εφαρμόστε ένα τζελ αλόης βέρα στο χειρουργικό σημείο για να μειώσετε τον πόνο και τη φλεγμονή και να προωθήσετε την επούλωση.

Λάδι δέντρου τσαγιού

Το έλαιο δέντρου τσαγιού έχει φυσικές αντιβακτηριακές, αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση του πόνου και του οιδήματος μετά την επέμβαση.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί από τη στοματική χειρουργική;

Γενικά, ο χρόνος που θα χρειαστεί για να επουλωθεί από τη στοματική χειρουργική θα εξαρτηθεί από τη γενική σας υγεία, τον τύπο της χειρουργικής επέμβασης και τη συμμόρφωση με τις οδηγίες μετέπειτα φροντίδας. Κατά μέσο όρο, η ανάρρωση από τη στοματική χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου 1 – 2 εβδομάδες. Ακολουθώντας τις οδηγίες μετέπειτα φροντίδας του οδοντιάτρου ή του χειρουργού σας θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο γρήγορα και να αποτρέψετε επιπλοκές.