5 Συμβουλές για μια εύκολη πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο για το παιδί σας

Μέρος της προσφοράς οικογενειακής οδοντιατρικής είναι η διασφάλιση ότι οι νεότεροι ασθενείς μας αισθάνονται ιδιαίτερα άνετα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον οδοντίατρο ένα φιλικό, ασφαλές και ενημερωτικό περιβάλλον για το παιδί σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς για να κάνετε την πρώτη επίσκεψη του παιδιού σας εύκολη για εσάς και το μικρό σας.

Δώστε ένα καλό παράδειγμα

Αν έχετε μεγαλύτερο παιδί, φέρτε το μικρό μαζί στο ραντεβού τους. Οι πιθανότητες είναι ότι το παιδί σας θα θέλει να μιμηθεί την καλή συμπεριφορά του μεγαλύτερου αδελφού του. Εάν δεν υπάρχουν μεγαλύτερα παιδιά στην οικογένειά σας, δώστε εσείς το καλό παράδειγμα έχοντας το παιδί σας μαζί σας στο επόμενο ραντεβού σας. Όλα τα μικρά παιδιά θέλουν να είναι σαν τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους!

Μην δείχνεις φόβο

Εάν είστε φοβισμένοι ή ανήσυχοι στον οδοντίατρο, προσπαθήστε να μην το αφήσετε να φανεί. Μην πείτε τίποτα που μπορεί να ανησυχήσει το παιδί σας, ακόμα κι αν ανησυχείτε λίγο. Μην προσπαθήσετε να δημιουργήσετε προσδοκίες για αισθήσεις ή πόσο καιρό θα είναι το ραντεβού. Εάν δεν πιστεύετε ότι το οδοντιατρικό σας άγχος είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να ελέγξετε, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε τον σύζυγό σας υπεύθυνο για τις οδοντιατρικές επισκέψεις στην αρχή.

Μην υπερεξηγείτε

Μην προσπαθήσετε να εξηγήσετε την έννοια του γιατί πηγαίνουμε στον οδοντίατρο στο μικρό σας. Μερικές φορές η ιδέα των μικροβίων ή των τρομακτικών «ζάχαρων» προκαλούν περισσότερο πρόβλημα παρά βοηθούν. Το να λέτε στο παιδί σας ότι ο οδοντίατρος θα κοιτάξει στο στόμα του για να μετρήσει τα δόντια του είναι συνήθως αρκετά οικείο ιδέα για να αποδεχτεί ένα παιδί.

Κάντε το ανταποδοτικό

Φέρτε μαζί σας ένα αγαπημένο παιχνίδι ή υποσχεθείτε ένα νέο μετά το ραντεβού ως ανταμοιβή. Μερικά παιδιά κατακλύζονται από το έντονο φως που λάμπει στα μάτια τους στην οδοντιατρική καρέκλα, οπότε μια άλλη διασκεδαστική ανταμοιβή ή προετοιμασία μπορεί να είναι η επιλογή ενός δροσερού και πολύχρωμου ζευγαριού γυαλιών ηλίου για να φορέσουν κατά τη διάρκεια του ελέγχου και φυσικά να τα κρατήσουν μετά!

Εξετάστε το

Ρωτήστε το οδοντιατρικό προσωπικό εάν μπορείτε να φέρετε το παιδί σας για ξενάγηση πριν από το ραντεβού. Κάντε το μια διασκεδαστική εμπειρία γεμάτη ανακαλύψεις και νέα πράγματα, σαν να επισκέπτεστε ένα μουσείο επιστήμης για παιδιά. Η εξοικείωση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να προσαρμοστούν όταν είναι η σειρά τους στην οδοντιατρική καρέκλα.